Park Hutniczy 10, 41-800 Zabrze
32 271 78 12
kontakt@impresja-zabrze.pl

Menu

Restauracja Impresja – Menu

Nasze potrawy przygotowujemy w sposób tradycyjny z dbałością o każdy szczegół, dlatego na niektóre z nich czas oczekiwania może przekroczyć 30 minut.

Przystawki

Bruschetta z domowym pesto bazyliowym – 10 zł
Śledź marynowany w czerwonym winie –
12 zł
Tatar z łososia – 19 zł
Mini szaszłyki drobiowe – 12 zł
Camembert w panierce orzechowej – 13 zł

Szef kuchni poleca

Polędwiczka wieprzowa z sosem podgrzybkowym – 32 zł
Schab w cieście piwnym – 28 zł
Grillowana pierś z kurczaka z boczkiem – 28 zł
Stek z polędwicy wołowej – 58 zł

Sałatki

Z grillowanym kurczakiem – 22 zł
Z pieczonym burakiem i czosnkową grzanką – 19 zł

Bajgle

Wołowina, sos majonezowo-chrzanowy, cebula czerwona, pomidor, ser grana padano, sos BBQ naszej produkcji – 19 zł
Pierś z kurczaka, pomidor, sos majonezowo-chrzanowy, cebula czerwona, grana padano, ogóre konserwowy, sos czosnkowy – 18 zł
Wołowina, panierowany ser, boczek, cebula czerwona, prażona cebula, sos musztardowy, rukola – 21 zł

Ryby

Łosoś grillowany – 32 zł
Dorsz podany z puree z zielonego groszku z sosem chrzanowym – 29 zł

Kultowe pozycje

Pierogi z wędzonym twarogiem (7 szt.) – 14 zł
Placki ziemniaczane ze śmietaną/z sosem grzybowym – 14/22 zł
Naleśniki (różne farsze) – 18 zł

Makarony / Ravioli

Tagliatelle z czerwonym pesto i orzechami nerkowca – 21 zł
Penne z kurczakiem – 23 zł

Dania dla dzieci

Nuggetsy z kurczaka z frytkami – 22 zł
Naleśnik z malinami w mascarpone w polewie z białej czekolady – 18 zł

Dodatki

Frytki belgijskie – 8 zł
Ziemniaki z czosnkiem/boczkiem/winegretem – 8 zł
Kompozycja świeżych sałat – 7 zł
Kompozycja świeżych sałat – 7 zł
Colesław – 7 zł

Desery

Sernik naszego wypieku – 8 zł
Brownie z malinami naszego wypieku – 13 zł
Parfait chałwowe z kruchą bezą i śliwkami karmelizowanymi z czerwonym winem – 14 zł