Park Hutniczy 10, 41-800 Zabrze
32 271 78 12
kontakt@impresja-zabrze.pl

Menu

Restauracja Impresja – Menu

Nasze potrawy przygotowujemy w sposób tradycyjny z dbałością o każdy szczegół, dlatego na niektóre z nich czas oczekiwania może przekroczyć 30 minut.

Przystawki

Carpaccio z polędwicy wołowej
Tatar z łososia
Bruschetta ze świeżych pomidorów
Swojski śledź opiekany w zalewie octowej

Szef kuchni poleca

Stek z polędwicy wołowej
Pierś z kaczki confitowana
Polędwiczka wieprzowa z sosem podgrzybkowym
Polędwiczka wieprzowa z emulsją chrzanową
Pierś z kurczaka w glazurze miodo-imbirowej z rozmaryznem

Sałatki

Z grillowanym kurczakiem marynowanym w jogurcie
Z pieczonym burakiem i czosnkową grzanką

Bajgle

Wołowina, sos majonezowo-chrzanowy, cebula czerwona, pomidor, ser grana padano, sos BBQ naszej produkcji
Pierś z kurczaka, pomidor, sos majonezowo-chrzanowy, cebula czerwona, grana padano, ogóre konserwowy, sos czosnkowy
Wołowina, panierowany ser, boczek, cebula czerwona, prażona cebula, sos musztardowy, rukola

Ryby i owoce morza

Łosoś grillowany z cytrusami podany ze szpinakiem, na gęsto, czarną soczewicą i jajkiem w koszulce
Filet z dorady w migdałowej panierce z parmezanem podany z tagiatelle kurkowym i soliródem w sosie maślano-winnym
Krewetki tygrysie na białym winie

Kultowe pozycje

Pierogi z wędzonym twarogiem (7 szt.)
Placki ziemniaczane ze śmietaną/z sosem grzybowym
Naleśnik ze szpinakiem i łososiem wędzonym
Naleśnik z kurczakiem i kurkami

Makarony / Ravioli

Ravioli ze szpinakiem i ricottą oprószone parmezanem (6 szt)
Tagliatelle z pesto z suszonych pomidorów, czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem
Penne z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami cherry
Pappardelle z wędzonym łososiem i kaparami w kremowym sosie śmietanowo-winnym

Dania dla dzieci

Naleśniki z nutellą
Grillowany filecik z kurczaka z frytkami i ketchupem
Naleśnik z malinami w mascarpone w polewie z białej czekolady

Dodatki

Frytki belgijskie
Ziemniaki z czosnkiem/boczkiem/winegretem
Kompozycja świeżych sałat
Szpinak na gęsto
Colesław

Desery

Sernik naszego wypieku
Brownie z malinami naszego wypieku
Parfait chałwowe z kruchą bezą i śliwkami karmelizowanymi z czerwonym winem