Park Hutniczy 10, 41-800 Zabrze
32 271 78 12
kontakt@impresja-zabrze.pl

Menu weselne

Pomożemy Ci w wyborze

Na potrzeby klientów przygotowaliśmy wiele wariantów na menu weslne. Poniżej to wyłącznie propozycje i ostateczna lista potraw zostanie skomponowana według oczekiwań Pary Młodej.

Aperitif:

Lampka wina musującego.

Zupa do wyboru:

Do wyboru:
rosół z makaronem / krem z białych warzyw z chrustem z boczku / krem z pieczonej papryki i pomidorów / krem z brokułów z tartą rzodkiewką.

Danie główne:

Cztery rodzaje do wyboru:

Pierś z kurczaka nadziewana mozarellą i suszonymi pomidorami / karkówka w miodzie i ziołach / śląska rolada wieprzowa / pierś z kurczaka nadziewana pesto pietruszkowym i serem feta / łosoś grillowany z sosem pleśniowym / polędwiczka wieprzowa nadziewana śliwką / falafel (wegetariańskie kotleciki z ciecierzycy i sezamu) / dorsza w sosie cytrynowym.

Dodatki: sos pieczeniowy, kluski, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty, czerwona kapusta zasmażana, ziemniaki opiekane w ziołach, surówka z marchwii i ananasa.

Słodki stół:

– sernik
– szarlotka
– brownie 
– patera owoców
– fondue czekoladowe z szaszłykami owocowymi

Zimna płyta:

– patery wędlin i serów,
– półmiski z mięsem (schab, roladki z piersi z kurczaka),
– śledzie w śmietanie i jabłuszku, w pomidorach z goździkami,
– sałatka grecka,
– sałatka paryska z kurczakiem,
– sałatka wielowarzywna,
– schab w galarecie,
– jaja garnirowane pastami,
– śliwki w boczku,
– roladki naleśnikowe z łososiem wędzonym,
– pieczywo, ogórki, smalec własnej produkcji, masło.

Ciepły posiłek:

Do wyboru:
– schab panierowany z mozarellą i boczkiem podany z ziemniakami puree i surówką,
– trybowane udko kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z frytkami i surówką.

II ciepły posiłek:

Do wyboru:
– barszcz z krokietem,
– bogracz,
– leczo z soczewicą i cukinią.